Ceresit Visage materijali u službi umetnosti: Mural na Mikseru

Ceresit je rešio da podrži akciju oslikavanja murala u okviru ovogodišnjeg Mikser festivala. U Beogradu, u Karađorđevoj ulici osvanuo je oslikan zid kao neponovljiv ukras grada i poklon Beograđanima.

Već drugu godinu za redom Ceresit kompanije Henkel podržava projekte Mikser festivala. Kao društveno odgovorna kompanija, ali i kao neko ko se uvek trudi da podiže svest šire javnosti o važnosti kulturno-umetničkog razvoja, brend Ceresit je rešio da podrži akciju oslikavanja murala u okviru ovogodišnjeg Mikser festivala.

Reč je o projektu pod nazivom ’Sunce se vraća u Savamalu’ powered by Ceresit Visage, koji podrazumeva oslikavanje fasade zgrade u Karađorđevoj ulici broj 53.  Idejni tvorac murala, koji se prostire preko cele bočne strane zgrade, je čuveni autor Aleksandar Maćašev, koji je dizajn grafike bazirao na slici sa stare kutije šibica iz Mađarske koja reklamira film ’Obećana zemlja”’ iz 1961. godine. Mural će pored ulepšanja životnog prostora Savamalaca, predstavljati i simbol borbe za oživljavanje jednog od najlepših delova Beograda.

Simbolika murala koji se originalno zove ’Čekajući Sunce’ odgovara nostalgičnom karakteru Savamale i nameri Ceresita i Miksera da ožive taj deo grada u skladu sa njegovim karakterom. U produkciji se koriste inovativni Ceresit Visage materijali, koji zahvaljujući metalik i fluo pigmentima svetle noću, čime se u samom mediju dobija sasvim novi kvalitet.

Visage linija predstavlja neverovatan izbor završnih fasadnih proizvoda podeljenih u tri osnovne grupe koje predstavljaju prirodne građevinske materijale: kamen, drvo i metal. Visage znači imidž i jedinstveni izgled i tako pruža savršen odgovor na izazove savremenog dizajna koji zahteva minimalizam i jednostavnost bez straha od inovativnih i eksperimentalnih ideja. To je Henkelov odgovor na težnje arhitekata i investitora da realizuju najindividualnije, najupadljivije koncepte.

O autoru

Aleksandar Maćašev je karijeru započeo kao slikar da bi tokom studija arhitekture intenzivno eksperimentisao sa prostornim intervencijama. Krajem 90-tih urođeni talenat za grafički dizajn usmerava ka novim medijima, advertajzingu, web dizajnu, da bi danas njegovo dominantno polje rada činili grafički i web dizajn, i na kraju – blog art, polje izraza na kome je Maćašev apsolutni gospodar sadržaja i forme emitovane vizuelne informacije. Njegov rad se kreće od veoma intimnih umetničkih projekata, preko manipulisanja medijskom kulturom, do komercijalnih poduhvata masovne komunikacije. Više na sajtu www.macasev.com

08/15/13 8:45 , ,

2 Responses to “Ceresit Visage materijali u službi umetnosti: Mural na Mikseru”

  1. Milica says:

    Odlična akcija da malo osvežimo inače oronule zgrade Beograda

  2. Mihailo says:

    Video sam ovaj mural uzivo, odlican je!!!

Leave a Reply