Multifunkcionalni proizvod FT101 – za šta se sve može koristiti

Ceresit FT101

Ceresit FT101

Šta bi svaki majstor trebalo da ima u svojoj kutiji sa alatom?

Bilo da se radi o zidarima, stolarima, molerima, vodoinstalaterima, električarima, postoji jedan nezamenljivi alat neophodan za svaku građevinsku operaciju – univerzalna zaptivna masa pogodna za unutrašnju, ali i spoljašnju upotrebu. Upravo ovakvo rešenje u svom asortimanu poseduje Ceresit.

FT101 je inovativni proizvod sa ekskluzivnom Henkel Flextec tehnologijom koji ima tri različita područja primene: zaptiva, lepi i ispunjava. Karakteristično je da odlično prijanja čak i na mokre površine, a kako je otporan na UV zrake i sunčevu svetlost, pogodan je i za sve vremenske uslove.

Idealan je za spojeve koji ’rade’ i gde je neophodno elastično lepljenje. Zbog toga je FT 101 sjajno rešenje za brojne građevinske radove, naročito zbog toga što vezuje različite materijale. Tako se može koristiti za zaptivanje vertiklanih i horizontalnih spojnica kao što su one između stolarije i zidova, bez obzira da li su vrata i prozori drevni, PVC ili aluminijumski. Za FT 101 problem ne predstavljaju ni spojevi betona, prirodnog kamena, pukotine u zidovima koje je neophodno popuniti. Služi i za zaptivanje odvodnih i drugih cevi, spojeva u ventilacionim i vodovima za klimatizaciju.

FT 101 kompatibilan je sa svim materijalima za izradu krovova, a posebno ga izdvaja to što je otporan na vibracije i sve vremenske uslove. Može se koristiti prilikom izrade novih, ali i pri popravljanju starih krovova. Idealan je za lepljenje svih limarskih opšivki, a zahvaljujući tome što prilikom sušenja ne gubi volumen predstavlja sjajno rešenje za ispunjavanje spojeva oluka i prava je pomoć kod postavljanja onih od plastificiranog lima.

Kako FT101 odlikuje visoko početno prijanjanje ovaj proizvod nije idealan partner samo profesionalcima, već i onima koji vole da su ’sam svoj majstor’. Njime možete lepiti ogledala, cokle, pločice, ukrasne elemente, različite lajsne, pa čak i mermer ili granit na kojima neće ostaviti mrlje. FT101 prizvodi se u tri boje – beloj, sivoj i braon, a može se i prefarbati.

Zahvaljujući svestranosti primene Ceresit FT101 predstavlja univerzalno rešenje za sve vaše građevinske poduhvate i zaslužuje posebno mesto u kutiji sa alatom svakog majstora.

Pročitajte više o ovom proizvodu.

Leave a Reply