U modi su velike, velike pločice

Gde god da se poslednjih godina okrenete u svetu enterijera i podnih obloga, neće vas zaobići velike pločice.

Kao majstori dizajna i lideri u uređenju enterijera, Italijani ne štede kada preporučuju podne i zidne pločice – što veće, to bolje. Na ovogodišnjim svetskim sajmovima su se mogle videti i veličine preko jednog metra!

Bile keramičke, mermerne ili kamene, velike pločice ‘otvaraju’ svaki prostor i vizuelno ne ometaju spojevima. Isto tako, njima se može postići posebna dinamika na podovima i zidovima i mogu biti poseban ukras enterijera. Vlasnici ih hvale jer se i lako održavaju. Tražene su jer su velike mogućnosti ako na podovima želite šare i dekorativne mustre koje su veoma efektne na velikim pločicama. Kvadratne ili pravougaone, velike pločice voli i kupatilo i kuhinja i terase i kancelarija, a sve se više traže za dnevne boravke.

Zbog velike površine, ovakve pločice traže i posebne materijale za polaganje i kako bi se postavile kvalitetno, preporuka je da se koriste ekstra fleksibilni lepkovi . Ceresit u svojoj ponudi ima lepak za pločice CM17, koji je upravo namenjen postavljanju pločica većih od 60cm, kao i postavljanju na kritičnim površinama. Obratite se Ceresitu za savet i preporuku ako želite kvalitet i dugotrajnost.

Leave a Reply