Kategorije:
Vinski kvasac univerzalni - VINOFERM Basic bayanus
Opcije dostave
- Kurirska služba
Načini plaćanja
- Plaćanje pouzećem
- Uplata na račun(e-banking, uplatnica)
- Platnom karticom
180,00 RSD /kom
PDV je uračunat u cenu
Opis proizvoda
Neutralan kvasac za vino i rakiju – Vinoferm Basic Bayanus
Specifikacija
- Tip: Selecionisani kvasac Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
- Namena: Suva bela vina, voćna vina i voćne rakije
- Doziranje:
- standardno: 20–30 g / 100 L
- otežana fermentacija: do 50 g / 100 L
Vinoferm Basic Bayanus je neutralan selekcionisani kvasac pogodan za fermentaciju svih vrsta voća, naročito u uslovima kada je vrenje otežano ili usporeno. Ovaj soj obezbeđuje stabilnu fermentaciju, čist aromatski profil i visok kvalitet finalnog proizvoda, bez dominatnih kvasnih mirisa.
Posebno je pogodan za:
- suva bela vina
- voćna vina
- voćne rakije (šljiva, kajsija, dunja, grožđe i dr.)
Način pripreme i upotrebe
- Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35–40°C) u odnosu 1:10.
- Promešati i ostaviti 15 minuta da se aktivira.
- Dodati istu količinu šire ili isceđenog voća, snažno promešati i ostaviti još 15 minuta.
- Dodati pripremljeni kvasac u ukupnu masu uz dobro mešanje.
- Važno: razlika između temperature aktiviranog kvasca i šire/kljuka ne sme biti veća od 10°C da ne dođe do termičkog šoka.
Čuvanje
Čuvati na hladnom i suvom mestu.
Deklaracija proizvoda
- Uvoznik: Alfa i Omega d.o.o.
- Proizvodjač: /
- Zemlja: /