Podrška: 062/480-880 8-22h - 7 dana u nedelji

Vinski kvasac univerzalni - VINOFERM Basic bayanus

Na stanju Šifra: 58167 Brend: Proizvod iz uvoza
Rok isporuke 2-5 radnih dana

Opcije dostave

  • Kurirska služba

Načini plaćanja

  • Plaćanje pouzećem
  • Uplata na račun(e-banking, uplatnica)
  • Platnom karticom
180,00 RSD /kom PDV je uračunat u cenu

Opis proizvoda

Neutralan kvasac za vino i rakiju – Vinoferm Basic Bayanus

Specifikacija

  • Tip: Selecionisani kvasac Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • Namena: Suva bela vina, voćna vina i voćne rakije
  • Doziranje:
  • standardno: 20–30 g / 100 L
  • otežana fermentacija: do 50 g / 100 L

Vinoferm Basic Bayanus je neutralan selekcionisani kvasac pogod­an za fermentaciju svih vrsta voća, naročito u uslovima kada je vrenje otežano ili usporeno. Ovaj soj obezbeđuje stabilnu fermentaciju, čist aromatski profil i visok kvalitet finalnog proizvoda, bez dominatnih kvasnih mirisa.

Posebno je pogodan za:


  • suva bela vina
  • voćna vina
  • voćne rakije (šljiva, kajsija, dunja, grožđe i dr.)

Način pripreme i upotrebe

  1. Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35–40°C) u odnosu 1:10.
  2. Promešati i ostaviti 15 minuta da se aktivira.
  3. Dodati istu količinu šire ili isceđenog voća, snažno promešati i ostaviti još 15 minuta.
  4. Dodati pripremljeni kvasac u ukupnu masu uz dobro mešanje.
  5. Važno: razlika između temperature aktiviranog kvasca i šire/kljuka ne sme biti veća od 10°C da ne dođe do termičkog šoka.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suvom mestu.

Deklaracija proizvoda

  • Uvoznik: Alfa i Omega d.o.o.
  • Proizvodjač: /
  • Zemlja: /

Iz kategorije Fermentacija

Pogledaj sve iz ove kategorije!